Profvoetballers Telstar op de bres voor Orange the World

Op vrijdag 3 december krijgt de Orange the World campagne een bijzondere steun in de rug: om acht uur ‘s avonds spelen de mannen van de profvoetbalclub Telstar in een speciaal Orange the World tenue tegen de mannen van VVV Venlo. Met de wedstrijd willen de voetballers een duidelijk statement afgeven: ook mannen tolereren geweld tegen vrouwen niet.  Om deze boodschap te onderstrepen zal de club op 3 december tijdens een persbijeenkomst met een duidelijke verklaring komen.

Dat uitgerekend Telstar zich zo duidelijk uitspreekt voor een kwestie die de hele maatschappij raakt, is niet toevallig. Eerder speelde de club al in regenboogtenue om aandacht te vragen voor de acceptatie van LGBTI’ers in Nederland. ‘Telstar is al jaren een maatschappelijk betrokken club’,  aldus Telstardirecteur Pieter de Waard. ‘Er staat niet voor niets onder ons logo: Betrokken en onverschrokken. Een actie voor Orange the World past daar goed bij.’

Om van de bijzondere wedstrijd een zo groot mogelijk succes te maken had Telstar er alles aan gedaan om de toegang zo leuk en laagdrempelig mogelijk te maken. De club stelde tegen een zeer gereduceerd tarief – €30 in plaats van €63  – 200 kaarten ter beschikking gesteld voor een plaatsje op de VIP-tribune.  Daarvan zou 10 euro per kaartje naar Orange the World gaan. Daarnaast zou je met deze kaart  toegang tot de sponsorruimte krijgen en kon je onbeperkt koffie en thee drinken én bitterballen eten.

Ook waren er voor degenen die wél graag naar de wedstrijd wilden maar niet zo nodig met hun billen op het pluche hoefden te zitten, 13-euro-kaartjes beschikbaar voor de ‘gewone’ oost-tribune. Voor de niet-kenners onder ons: dat betekende lekker meejuichen met de diehard Telstarfans.

Maar helaas:

De VIP-kaarten en de andere kunnen niet meer besteld worden, omdat Telstar intussen heeft moeten besluiten de wedstrijd zonder publiek te spelen. U raadt het al: dit is een uitvloeisel van de coronamaatregelen.
De oranje tenues van de spelers blijven na de wedstrijd (gewassen) te koop, evenals replica’s van de tenues.

P.S. Iedereen die al kaarten bestelde, krijgt nog bericht: uiteraard hoef je niets te betalen (maar iets doneren mag wel natuurlijk).

 

Telstar v FC Volendam Keuken Kampioen Divisie / Eerste Divisie 15 oktober 2021: Vissersderby tussen Telstar en FC Volendam in regenboogtenue. De editie van dit jaar wordt nóg specialer dan de eerste editie, want beide teams treden aan in een uniek regenboogtenue ontworpen door Robey. Deze actie is opgezet in het kader van de #AllTogetherChallenge rondom de internationale Coming Out Day. Vorig jaar trad Telstar al eens aan in een regenboogtricot, maar het is voor het eerst in de historie van het Nederlandse voetbal dat er twee teams tegen elkaar strijden in regenboogtenue. Deze unieke actie is een onderdeel van de #AllTogetherChallenge, een initiatief van de Alliantie Gelijkspelen 4.0 (John Blankenstein Foundation, NOC*NSF, KNVB en KNHB) in samenwerking met de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaalvoetbal Mannen, Eredivisie Zaalvoetbal Vrouwen, VVCS, CBV en ESPN (Fotograaf: Martin Cloose / Digishotspro voor de John Blankenstein Foundation).