Onze club: Soroptimist club Haarlem-Kennemerland

Onze club

Een kleine veertig leden telt Soroptimist club Haarlem-Kennemerland. Een mooie mix van vrouwen van allerlei leeftijden en met allerlei verschillende beroepen. En ’t mag best gezegd worden: we slagen er ook telkens in ons ledenbestand weer uit te breiden met leuke, interessante, jonge vrouwen.

De geschiedenis

Soroptimist club Haarlem-Kennemerland  bestaat officieel sinds mei 1995. Maar eigenlijk was de club er al eerder. Want in het voorjaar van 1992 besloten vijf leden van de Soroptimist club Haarlem en Omstreken zich af te splitsen om een eigen club te beginnen. Sindsdien komen we elke maand bij elkaar bij een van de leden thuis. Daar wordt geborreld, bijgepraat, gegeten en vergaderd. De gastvrouw verzorgt de borrel en het diner. Na de vergadering volgt een presentatie van een van de leden of een gastspreker in het kader van een jaarlijks wisselend thema.

Het thema

Dit jaar is het thema ‘Beweging’. Elke bijeenkomst van Soroptimist club Haarlem-Kennemerland wordt rond dit thema georganiseerd.
Heel concreet betekent dat dat we dit jaar stilstaan bij de vraag: hoe komen we weer in gesprek met elkaar? Is het jou ook opgevallen dat de tegenstellingen groter lijken geworden? Je bent duurzaam bezig of een milieugekkie, je bent voor of tegen zwarte piet en ga zo maar door. Maar als we ons ingraven in onze eigen stellingen wat voor maatschappij houden we dan over? Hoe komen we weer in gesprek, hoe kunnen we discussiëren zonder je tegenstander over tafel te trekken, hoe bestrijden we ons eigen hokjesdenken? Of op welke momenten ben je zelf in beweging gekomen en wat gebeurde er toen? Telkens zal één van de leden een presentatie geven over die beweging. En we gaan vast ook nog wel letterlijk bewegen. Kortom: dat belooft mooi programma te worden.

De commissies

Samen een club vormen, betekent ook: samen de handen uit de mouwen steken. Om al het werk een beetje handig te organiseren, hebben we binnen club Haarlem-Kennemerland commissies ingesteld. Zo is er een commissie voor Fundraising, een Programma-commissie, een Kiescommissie (nieuwe leden), een App-commissie (organisatie diverse uitjes) en een PR- en communicatiecommissie. Leden kunnen zelf een voorkeur voor een commissie opgeven, maar ieder lid maakt uiteindelijk wel deel uit van elke commissie die we hebben.

Meer weten over Soroptimisten? Kijk dan hier.