Onze fundraising

Voor wie zamelt Soroptimist club Haarlem-Kennemerland in?

Zonder geld beginnen we weinig natuurlijk. Daarom organiseert Soroptimist club Haarlem-Kennemerland jaarlijks een of meer evenementen waarmee we geld ophalen. Fundraising dus! Met dat geld kan Soroptimist club Haarlem-Kennemerland organisaties steunen die ons doel (zorgen dat iedere vrouw in vrijheid de kans krijgt zich volwaardig in te zetten voor een duurzame, vreedzame wereld) dichterbij brengen.

Het Berkenrode concert van Soroptimist club Haarlem-Kennemerland

Dit jaar organiseren we alweer voor de vijfde achtereenvolgende keer het Berkenrode Tuinconcert. Dat doen we samen met de Rotary Haarlem-Oost. Jonge klassieke musici die hebben meegedaan aan het Prinses Christina Muziek Concours spelen en zingen in de tuin van het Heemsteedse landgoed Berkenrode voor een publiek van gemiddeld zo’n 300 man. Zondag 9 september is het weer zo ver. Kaartjes kun je hier online bestellen. Met de opbrengst van dit evenement steunen we de Classic Express. Kortom een fundraising activiteit om kinderen in aanraking te laten komen met klassieke muziek.

Hands on voor het Rode Kruis

We halen niet alleen geld op voor goede doelen, we steken als Soroptimist club Haarlem-Kennemerland zelf ook graag de handen uit de mouwen. Zo gaan we bijna elk jaar voor het Rode Kruis op pad met oudere vrouwen uit de buurt die graag een kerstmarkt willen bezoeken.

Foto-actie Koos Breukel voor Syria back to school

Een foto laten maken door Koos Breukel? Een van de meest bekende portretfotografen van Nederland, wiens werkt hangt in diverse musea in binnen- en buitenland. Wie wil dat nou niet? Dat dachten wij dus ook. Soroptimist club Haarlem-Kennemerland vond de fotograaf bereid om foto’s te maken en een deel van de opbrengst af te staan aan Syria back to school. Dat was een landelijke fundraising actie van Soroptimist International Nederland in samenwerking met Unicef, om onderwijs te organiseren voor Syrische kinderen in vluchtelingenkampen. Met onze actie haalde Soroptimist club Haarlem-Kennemerland maar liefst 15.000 euro op.

Syria back to school – Unicef Nederland maakte er dit filmpje over

Leuk feitje: een tweede afdruk van elke foto werd geschonken aan het Frans Hals Museum in Haarlem! Meer weten? Kijk dan even hier Link naar Wie zijn onze sponsors?