Wat zijn Soroptimisten?

Wat zijn Soroptimisten?

Wat zijn Soroptimisten? Tja, waarschijnlijk had je er geen idee van, maar Soroptimist International is het grootste wereldwijde vrouwennetwerk van (logisch:) vrouwelijke professionals. Met al onze leden halen we elk jaar 15.331.575 euro op om 6.436 goede doelen te steunen en wereldwijd 1.687.447 vrouwen en meisjes te helpen. Best indrukwekkend toch wat vrouwen kunnen bereiken als ze de handen ineen slaan. En om eerlijk te zijn, we zijn er als Soroptimist club Haarlem-Kennemerland best trots op dat we daar deel van uitmaken en met elkaar ons steentje bijdragen.

VN en Raad van Europa

Soroptomist International is niet alleen een wereldwijd vrouwennetwerk, onze organisatie heeft ook een adviserende rol bij de Verenigde Naties en Soroptimist International Europe in de Raad van Europa. Daar hebben wij dus ook een stem en kunnen we invloed uitoefenen. Niet voor onszelf, maar voor alle vrouwen en meisjes voor wie we willen opkomen. Dus als je je afvraagt: wat zijn Soroptimisten? Ook vrouwen dus die invloed proberen uit te oefenen op relevante podia.

Mensenrechten

Want dat is wat Soroptimisten doen: als vrouwennetwerk bouwen we aan een wereld waarin vrouwenrechten mensenrechten zijn, waar iedere vrouw in vrijheid de kans krijgt zich volwaardig in te zetten voor een duurzame, vreedzame wereld. Daarvoor zetten de leden van Soroptimist club Haarlem-Kennemerland hun kennis en vaardigheden in. En steunen we op allerlei manieren actief lokale, nationale en internationale gemeenschappen.

Meer weten? Kijk dan even hier.