Teken de petitie – Help mee om geweld tegen vrouwen te stoppen

Wist jij dat 1 op de 3 vrouwen in haar leven te maken krijgt met geweld? Eén op de drie! Als je dat getal even tot je door laat dringen, dan schrik je je toch kapot? Jij kent die vrouwen ook, misschien zonder dat je het weet. 

Praten over wat jou als vrouw is overkomen… geen vrouw doet dat snel. Laat staan hulp vragen. Misschien uit schaamte (‘is het mijn eigen schuld?’), misschien uit angst voor een oordeel (‘je hebt er zelf om gevraagd’, ‘wat ben je toch een s***’). 

Wat de reden ook is dat vrouwen er niet over praten of hulp zoeken, jíj kunt iets betekenen voor al die vrouwen die thuis of waar ook met fysiek, seksueel en/of psychisch geweld te maken hebben. 

Teken de petitie. Hoe dan? Door te zorgen dat áls ze de stap hebben durven zetten hulp te vragen, ze gewoon even kunnen chatten met Veilig Thuis of whatsappen met de zedenpolitie. Door te zorgen dat de drempel lager wordt en iedere vrouw weet waar ze terecht kan.

Iedereen moeten geweld kunnen melden, altijd en overal. Daarom zijn UNWomen, Zonta Kennemerland Zuid en Soroptimist club Haarlem-Kennemerland een petitie gestart om de politiek op te roepen in actie te komen. 

Teken de petitie! Dat kan hier.

En help mee. Want samen kunnen we er voor zorgen dat de politiek in actie komt. En dat is harder nodig dan ooit, want sinds de uitbraak van COVID-19 is huiselijk geweld wereldwijd enorm toegenomen. Wij rekenen op je!