Ben jij bezig met een bijzonder journalistiek project?

In 2020 is het zover: dan wordt voor het eerst de Carla Atzema Soroptimistprijs uitgereikt. Een nieuwe prijs speciaal voor een journalistiek project die de positie van vrouwen onder de aandacht brengt. De tweejaarlijkse prijs bestaat uit een bedrag van 25.000 euro en een blijvende herinnering. De prijs, bestemd voor een Nederlandstalige productie, is gelanceerd door de Unie van Soroptimistclubs, een netwerkorganisatie van professionele vrouwen in Nederland ( Soroptimist.nl ).

Kandidaten kunnen zich tussen 1 september en 1 november aanmelden. De Carla Atzema Soroptimistprijs zal worden uitgereikt in april 2020. De vakjury staat onder voorzitterschap van theatermaakster Adelheid Roosen. De andere juryleden zijn: Renée Römkens (bijzonder hoogleraar gender gerelateerd geweld), Sinan Can (documentairemaker), Willem Groeneveld (hoofdredacteur van online nieuwssite Sikkom) en Adrienne Vrisekoop (Soroptimist, advocaat en vriendin van Carla Atzema).

De prijs wordt gefinancierd uit de nalatenschap van Soroptimist Carla Atzema-Looman aan het Algemeen Fonds, een zelfstandige stichting binnen de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. Met deze erfenis is eerder een leerstoel Mensenrechteneducatie in het leven geroepen bij de Universiteit Utrecht. Deze leerstoel wordt bekleed door Felisa Tibbitts.

Meer weten of een interviewverzoek indienen? Dat kan bij Helma Coolman, telefoon 06 22 468 107 of e-mail CASprijs@soroptimist.nl