Praat mee over Nederlandse vrouwen en parttime werk

Waarom kiezen Nederlandse vrouwen massaal voor parttime werk? Moeten we dat anno 2019 nog willen? Daarover organiseert de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR) de NVR FEM Talk. Praat dinsdag 28 mei mee over de winst van werk en de waarde van zorg, de (financiële) consequenties van het kiezen voor zorgtaken.

Waarom kiezen vrouwen massaal voor parttime werk? Maken vrouwen de keuze op basis van de juiste informatie? En welke rol speelt wetgeving en beleid hierin? Op welke manier speelt de keuze voor deeltijdarbeid als zich (nieuwe) zorgtaken aandienen? Zijn er alternatieven? En hoe verhoudt dit zich tot financiële/ economische zelfstandigheid van vrouwen?

Vanuit verschillende perspectieven: financieel, persoonlijk en internationaal gaan vrouwen tijdens de NVR FEM Talk. van de Nederlandse Vrouwen Raad in dialoog met elkaar. In het eerste deel vertellen deskundigen de feiten en fabels van deeltijdwerken, en delen 3 krachtige vrouwen hun persoonlijke verhaal. In de deelsessies gaan de deelnemers met elkaar aan de slag om de kennis en informatie te vertalen naar concrete oplossingen voor drie casussen: een alleenstaande moeder, een mantelzorger en een nugger (niet-uitkeringsgerechtigde). Wat kunnen vrouwenorganisaties – zoals ook Soroptimist club Haarlem-Kennemerland – voor hen betekenen?

Praktische informatie 

Datum: 28 mei
Tijd: 13.00 – 16.15 – met aansluitend een borrel
Graag hier vooraf aanmelden >>
Kosten: geen
Locatie: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5, 2513 AB Den Haag