Start campagne Orange the World

De kick-off van onze campagne  op zaterdag 25 november in de Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24 te Haarlem was een groot succes. Moderator van de bijeenkomst was ‘onze’ Marjan Adema.
De opening werd door Diana van Loenen, wethouder gemeente Haarlem werk & inkomen, minima & schulden, zorg welzijn & volksgezondheid en cultuur gedaan.
Gevolgd door een indrukwekkende voordracht van Garance Reus, directeur Plan International en na de bijzondere ‘spoken word’ dichteres Saskia Johanna de Vries, en nog toelichting over de Acties Haarlem veiliger door Leida Sassen werd om 17.30 uur zette Diana van Loenen het licht van de Bavo in oranje. 

Het thema van de ‘Orange the World’-campagne 2023 is: “Veilig, overal en altijd”. Geweld tegen vrouwen en meisjes vindt plaats op allerlei plekken; op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in cyberspace, in het openbaar vervoer, op festivals, op het strand, achter de voordeur en op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Van seksuele intimidatie, nafluiten, betasten tot femicide. Wij pleiten als lokale serviceclubs voor veranderingen in onze directe omgeving door verschillende organisaties aan te moedigen om hun inspanningen te versterken om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen. Om die reden organiseren wij dit jaar wijkschouwen om aandacht te vragen voor onveilige plekken in Haarlem e.o. Daarnaast breiden we de campagne ‘Ask for Angela’ verder uit: de Haarlemse campagne om het uitgaansleven veiliger te maken.