8 september Berkenrode openluchtconcert: koop nu je kaarten

Op zondag 8 september kan je tijdens het Berkenrode tuinconcert weer genieten van vier jonge veelbelovende musici, allen prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. Het openluchtconcert wordt geopend door de jonge, talentvolle ‘Fancy Fiddlers’ van Coosje Wijzenbeek en tijdens de borrel speelt de Red Hot 100 Big Band.

Een bijzonder en gezellig openluchtconcert voor alle generaties op een prachtig landgoed: Berkenrode. Georganiseerd door Soroptimist International club Haarlem-Kennemerland en de Rotary haarlem West. De opbrengst van dit concert gaat naar de unieke rijdende concertzaal ‘Classic Express’ van het Prinses Christinaconcours.

Berkenrode openluchtconcert

Ga voor kaartjes naar berkenrodetuinconcert.nl. De ticketprijs is € 25, dit is inclusief een welkomstdrankje en zomerse tuinconcerthapjes (kinderen t/m 16 jaar gratis). Voor kinderen een mooie kennismaking met klassieke muziek in een ongedwongen omgeving. De jongsten kunnen terecht in een gezellige kinderhoek met leuke activiteiten.Adres: Heerlijkheid Berkenrode, entree via de oprijlaan aan Herenweg 131, Heemstede. Kom op de fiets of met de bus (lijn 4 of 50, halte Koediefslaan). Het openluchtconcert gaat altijd door, alleen bij storm wordt het openluchtconcert afgelast. Je ontvangt dan tijdig een e-mail.

Openluchtconcert: 14:00 uur ontvangst, 15:00 uur aanvang concert

Mara Mostert (2004) begon met vioolspelen toen ze vijf jaar oud was en kreeg les van Sjanneke Laghuwitz. Vanaf  haar achtste kreeg ze les van Hans Scheepers, die haar voorbereidde op de toelating voor de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeert ze sinds ze elf jaar is bij Maria Milstein. Daarnaast ontvangt ze soms lessen van Alla Kim en van haar tante, Liza Ferschtman. Mara zit in de tweede klas van het Vossius Gymnasium in Amsterdam. In april 2018 won Mara de eerste prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. De volgende dag trad ze op met andere winnaars bij het televisieprogramma Podium Witteman. In de zomer volgde Mara een masterclass bij Pierre Amoyal tijdens de Holland Music Sessions. Zij bespeelt op dit moment een Franse viool, van Pierre Pacherel. (Nice, 1849) In bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Maxim Heijmerink (2000) begon op zijn elfde jaar met muziek- en pianolessen en bereikte in 2012 de finale van de Jeugdtalentenjacht van het Concertgebouw Amsterdam. Dit bracht hem in 2013 naar het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Maxim speelde in 2014 in het Muziekgebouw met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij bezocht enthousiast de Summer Academy van het Peter de Grote Festival waar hij twee jaar op rij in de prijzen viel. In 2015 begon hij aan Sweelinck Academie bij Mila Baslawskaja. Twee jaar later debuteerde Maxim in het Concertgebouw Amsterdam met eigen composities die hij uitvoert met het ensemble van het Maestro Jules Orkest. Verder voerde hij in 2018 in Ahoy Rotterdam een eigen compositie uit voor koor en orkest. In de regionale finale van het Prinses Christina Concours in Haarlem won hij in 2017 en in 2018 de eerste prijs. Ook volgde hij verder masterclasses bij onder andere Dmitri Bashkirov, Emanuel Krasovsky, Tatiana Zeligman, Daria van den Bercken, Paul Komen, Igor Roma en Ilona Temchenko. Naast zijn grote liefde voor klassieke muziek speelde Maxim jaren in een bigband, speelt hij jazz en houdt hij van improviseren en vooral ook van componeren. Daarbij maakt hij graag tijd om te sporten. Maxim studeert nu in het eerste jaar aan het Conservatorium van Amsterdam.

Gerben Jongsma – slagwerk Afkomstig uit een muzikale familie begon Gerben (2002) op zevenjarige leeftijd met het volgen van slagwerkles bij Henri de Boer via het voormalige Centrum voor de Kunsten De Meldij in Drachten. Met Boudewijn Benjamins vormde hij enkele jaren een slagwerk-duo wat resulteerde in het winnen van het provinciaal solistenconcours “De Klank van Fryslân” in 2014 en een derde prijs tijdens de finale van het Prinses Christina Concours Noord in 2015. In 2017 behaalde hij de solistenprijs op het slagwerkconcours “De Slach fan Fryslân” en mocht naar aanleiding daarvan een solistisch optreden verzorgen met begeleiding van Brassband Soli Brass op het hoofdpodium van CityProms in Leeuwarden. In 2019 won Gerben een eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours Noord en haalde de Nationale Finale, waar hij naast een tweede prijs ook de Persprijs in de wacht sleepte.

Niels Jacobs (1999) werd geboren in  Leiden en begon op zijn achtste jaar met lessen euphonium van René Leckie bij het fanfare-orkest Kunst en Genoegen Leiden. Op zijn tiende heeft hij de overstap naar trombone gemaakt en heeft hij bij dezelfde docent voor vier jaar lessen gehad. Op veertienjarige leeftijd werd hij aangenomen bij het JeugdOrkest Nederland en kort daarna besloot hij zich te verdiepen in het spelen en beluisteren van klassieke muziek. Hij nam lessen bij Remko de Jager en later bij Lennart de Winter en is daarna aangenomen bij het Young Trombone Collective. In 2016 werd Niels toegelaten tot de vooropleiding Klassiek Trombone aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij lessen kreeg van Pierre Volders, Remko de Jager en Jörgen van Rijen. In 2017 startte hij hier zijn bachelor studie. In 2018 won Niels een eerste prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Hij gaf onder andere soloconcerten in Leiden voor de Leidse Hofjesconcerten, in Amsterdam voor het Grachtenfestival en was recent te gast bij Podium Witteman.